Eerste Kruisdiep Westzijde 30

7831 CA Nieuw-Weerdinge

0591-521300

Bij spoed toets 1

Praktische Informatie

Praktische Informatie

Wij zijn een moderne huisartsenpraktijk in Drenthe. Om u meer persoonlijke aandacht te kunnen geven maken we gebruik van innovatieve technologie en diverse e-health oplossingen. We streven naar korte lijnen tussen patiënt en zorgverlener.

U communiceert met ons via uw patiëntportaal op uw smartphone, tablet of computer. De webapplicatie helpt u om veel zaken zelfstandig te regelen. Denk hierbij aan het maken van afspraken, chatten of bestellen van chronische medicatie. 

Klik hier om u te registeren

Daarnaast werken wij middels een telefonisch-terugbelsysteem en zonder balie. Door deze praktijkaanpassingen kan de doktersassistente meer gedelegeerd werk doen ter ondersteuning van de huisarts.

Alvorens wij u inschrijven dient u een kennismakingsafspraak gehad te hebben met de praktijkhouder. Na dit kennismakingsgesprek kunt u een inschrijfformulier invullen op de website. Per persoon één registratie.

Daarna dient u uw vorige praktijk in te lichten over uw overstap. Alleen met uw toestemming kunnen/mogen zij uw medische dossier verzenden. Wees ervan bewust dat zonder dossier we uw minder goed kunnen helpen en geen medicatie kunnen verstrekken.

Voor het bestellen van herhaalmedicijnen adviseren wij u gebruik te maken van uw patiëntportaal of de receptenlijn. Het bestellen kan 24 uur per dag.

Tevens kunt u een ‘herhaalmodule’ via uw apotheek aanvragen. Op het moment dat uw medicatie bijna op is ontvangt u van de apotheek een bericht wanneer uw medicatie klaar ligt.

Een urineonderzoek wordt aangevraagd als uw huisarts uitsluitsel wil geven over de aanwezigheid van een blaasontsteking. Opvangpotjes zijn verkrijgbaar in de hal.

Voorbereiding
Verzamel bij voorkeur ochtendurine. Indien dit niet mogelijk is, dient u urine te verzamelen die minimaal 3 uur in de blaas heeft gezeten. Wanneer uw behandelend arts uw urine wil laten testen op een geslachtsziekte (SOA), is het belangrijk dat u het eerste deel van de urine inlevert. Voor alle overige onderzoeken moet u het middelste deel van uw urine inleveren; de zogenaamde middenstroomurine. Dat betekent dat u het eerste beetje urine in het toilet plast, het tweede gedeelte opvangt in het potje en het laatste deel weer in het toilet plast.

Afname
– Draai het deksel van het potje;
– Let er hierbij op de u de sticker aan de bovenkant van het deksel niet losmaakt, hier zit een scherpe naald onder;
– Raak het staafje aan de binnenkant van het deksel niet aan;
– Vul het potje tot halverwege;
– Draai daarna het deksel zorgvuldig op het potje om lekken te voorkomen;
– Houd het potje rechtop;
– Lever de urine zo snel mogelijk in op de daarvoor bestemde plek in de hal. Als dit niet direct mogelijk is bewaar het potje dan hooguit enkele uren in de koelkast.

Inleveren
U kunt het urine potje inleveren in het urinebakje in de hal. U dient altijd van te voren te bellen met de assistente. Zij zal u een paar vragen stellen. Dit heeft de huisarts nodig ter beoordeling.

Er is een mogelijkheid om ’s ochtends bloedafname te laten verrichten in de praktijk. Bij sommige bepalingen moet u nuchter zijn en/of ochtend urine inleveren, overleg dit van te voren met uw behandelaar of de assistente.

Translate »

Herhaalrecept Bestellen

Verwijderen

Onze WebApp

Door onze WebApp heeft u altijd inzicht in uw eigen medische gegevens: bekijk bloeduitslagen en specialistenbrieven, lees wat uw huisarts u heeft geadviseerd. Daarnaast kunt u herhaalmedicatie bestellen, een afspraak plannen of om een e-mailconsult vragen.

Wij nemen nieuwe patiënten aan

Schrijf u in via het formulier

Wij zijn open voor nieuwe inschrijvingen.

Heeft u nog verdere vragen? Dan kunt u een telefonisch terugbelafspraak maken.

Neem hiervoor contact op met de onze doktersassistente.

Wij zijn open voor nieuwe inschrijvingen. Vul met formulier volledig in. U ontvangt binnen 72 uur een bevestiging van onze praktijk per mail. 

Heeft u nog verdere vragen? Dan kunt u een telefonische terugbelafspraak maken. 

Neem hiervoor contact op met onze doktersassistente.

Bel voor een afspraak

Uitslagen onderzoek

Via Mijn Medisch Dossier is het mogelijk om inzage in uw medisch dossier te verkrijgen. Het is mogelijk om inzicht te verkrijgen in onderstaande punten:

– Laboratoriumuitslagen (overzicht van metingen die uw zorgverlener met u heeft gedeeld)
– Lichamelijk onderzoek (de diagnostische waarden: bloeddruk, lengte en gewicht)
– Toegangslogboek (overzicht van wie er inzage heeft in uw medisch dossier)
– Verslaglegging (per onderwerp de voorlopige conclusie en gemaakte afspraken (E&P regels)
– Overgevoeligheden en bijzonderheden
– Mijn documenten (in- en uitgaande correspondentie, bijvoorbeeld verwijsbrieven)

– Actueel medicatieoverzicht

E-Consult

Bij minder dringende klachten kunt ons een e-Consult sturen. Onze praktijk beantwoord uw vraag dan meestal binnen 48h. Omdat u niet belt scheelt dit ons inkomende telefoontjes en helpt dit ons om drukte te spreiden.

Nog geen account?

Neem contact op met de doktersassistente of klik op de knop

Toch liever telefonisch? Bel voor een afspraak

Herhaalmedicatie

U kunt via deze website uw eigen chronisch actieve medicatie herhalen.

Als u langere tijd één of meerdere medicijnen gebruikt, heeft de apotheek speciaal voor u een gratis service: zij zorgen ervoor dat uw medicijnen op een vooraf afgesproken tijdstip klaar staan. U hoeft dan bijna nooit meer een herhaalrecept bij uw huisarts aan te vragen.

Dossier inzage

Uw huisarts zet alle informatie over uw gezondheid in de computer. Dat heet een medisch dossier. De huisarts zet er bijvoorbeeld in welke ziektes u heeft, welke onderzoeken en behandelingen u heeft gehad en welke medicijnen u gebruikt. Zo staan uw medische gegevens allemaal bij elkaar.

Gegevensuitwisseling

Hoe werkt het Landelijk Schakelpunt?

Je (huis)arts en je apotheken kunnen hun computer aansluiten op het Landelijk Schakelpunt (LSP). Via het LSP kunnen ze jouw belangrijkste medische gegevens delen. Een andere zorgverlener kan die medische gegevens bekijken.
In onderstaande video wordt kort uitgelegd hoe het LSP werkt als je op de huisartsenpost komt.

Heb ik wel een afspraak nodig?

Gebruik de keuzehulp:

Liever telefonisch? Bel voor een afspraak

Call Now Button Ga naar de inhoud